Le shiatsu est une thérapie d’origine japonaise qui active le processus naturel de guérison

VOETREFLEXOLOGIE OF VOET- EN VOETBOOGMASSAGE

Brussel Hal Buizingen

Voetreflexologie is van Chinese oorsprong, hoewel later de Amerikanen hebben bijgedragen tot de ontwikkeling ervan. Het is een massage van de gehele voet en meer in het algemeen van de voetboog. Het wordt vooral gebruikt om de spanning in het lichaam te verlichten en stress te verminderen. Voetreflexologie wordt beschouwd als een alternatieve of niet-conventionele geneeskunde. Het principe van deze oude techniek is dat elk orgaan verbonden is met een reflexpunt dat zich op de voetboog bevindt.

Het is een zachte massage die wordt uitgevoerd op alle delen van de voeten (voornamelijk de voetboog, maar niet alleen), waarbij de duimen maar ook de handpalmen worden gebruikt. Door deze reflexzones te masseren, kunnen bepaalde spanningen in het lichaam worden gelokaliseerd, kunnen ze worden losgelaten en kan de energie van het lichaam worden hersteld.

VOETREFLEXOLOGIE OF VOET- EN VOETBOOGMASSAGE
réflexologie plantaire

Elke reflexzone komt overeen met een orgaan van het lichaam (hart, nier, pancreas, oog, hersenen...), of met een ingewanden (maag, slokdarm, darmen, blaas...), of met een klier (bijnier, hypofyse, schildklier...), een spier (monnikskapspier, deltaspier, quadriceps...), een zenuw (nervus ischiadicus...), een bot (stuitbeen, wervelkolom, achterhoofdsknobbel...), of met een spier. ), een spier (trapezius, deltaspier, quadriceps...), een zenuw (nervus ischiadicus...), een bot (stuitbeen, wervelkolom, achterhoofdsknobbel...), of andere delen van het lichaam (sinussen, eileiders, buis van eustachius, stembanden, eierstokken, prostaat...). Al deze reflexpunten zijn te vinden op de voeten, maar ook in de handen.

Het is tegenwoordig medisch bewezen dat voet- en handreflexologie een sterke invloed hebben op stress, depressie en nerveuze spanning en ontspanning en diepe ontspanning kunnen brengen. Het helpt ook bij de lymfedrainage en ontspant en verstevigt de spieren. Ja, je kunt het zelf doen, maar het is heel anders als het door een professional wordt gedaan.

Dit lichamelijk welzijn zal ook een duidelijke positieve invloed hebben op uw psyche, aangezien het u zal helpen mentaal te ontspannen en de negativiteit die in u aanwezig is, los te laten. Het feit dat deze boogmassage van je hoofd af gebeurt, stelt je in staat je te laten gaan.

Voor alle sportbeoefenaars, vooral zij die moeten hardlopen, raad ik sterk aan om voor deze "voetmassage" te komen. Vooral de paar dagen voor een wedstrijd of een race (vooral voor 10 km, halve marathons, marathons, trails of triatlons). U zult een groot verschil voelen in het racegevoel, uw voeten zullen langer licht blijven, maar het is vooral aan het einde van de race dat het zijn vruchten zal afwerpen, u zult nog kunnen versnellen in de laatste kilometers (getest en goedgekeurd). Dit helpt om de bloedsomloop te activeren.

Een sessie wordt niet aanbevolen in geval van trauma of ontsteking van de voet (behalve voor fasciitis plantaris , die zal helpen om het bindweefsel te ontspannen, dus het wordt aanbevolen voor hardlopers). Als u een sportman bent, laat me dan weten wat u vindt, zodat we kunnen samenwerken.

De Zitting

Een voetreflexologiesessie duurt ongeveer 60 minuten. In een zen en rustgevende omgeving, ligt u comfortabel op de massagetafel, op uw rug. Voor uw comfort geef ik u zachte dekens om u zo goed mogelijk te voelen.

We beginnen altijd met de grote teen (deze vertegenwoordigt de "ik") om te eindigen op de rand van de hiel, zonder een lang moment te vergeten om de punten op de boog van de voet te activeren.

Vergeet niet dat de zenuwuiteinden zich in de voeten bevinden, deze reflexologie van de voetboog zal voor u een waar moment van ontspanning zijn.

Voor deze voetmassage kunnen indien nodig essentiële oliën worden gebruikt. Ik gebruik ook houten massage-instrumenten, zodat ik in de diepte kan werken. Dit is in het begin een beetje verrassend, maar daarna zult u verliefd op ze worden, omdat ze u zoveel goeds zullen doen.

De eerste sensatie die je zult voelen is een totale rust, een grote ontspanning, een welbehagen en langzaam laat je je gaan. Je zult de knopen en spanningen voelen loskomen. Soms zul je punten voelen die niet erg prettig zijn, zoals een pijn die goed voelt, als een noodzakelijk kwaad waar je van af moest. Tijdens de voetreflexologiesessie kunnen we wat we noemen een voetlezing doen, we leggen u uit wat we zien of voelen.

Een van de voordelen van voetreflexologie is dat de voetmassage weg van uw hoofd wordt gedaan. Dit stelt je in staat je van alles los te maken. Ter informatie: ik begin altijd met de rechtervoet en dan pas de linkervoet.

Als ik aan uw bogen werk, zult u voelen hoeveel spanning u in de loop der tijd hebt opgebouwd (vooral degenen die staand werken).

Aan het einde van de sessie zult u uw voeten licht voelen, alsof u op een wolk loopt.

Voor een sessie van 60 minuten wordt u 70 euro in rekening gebracht.

Contra-indicaties

* Na een verwonding of trauma aan de voet.

* Als u onlangs hartproblemen heeft gehad. Aarzel niet om bij twijfel uw arts om advies te vragen.

* In geval van problemen met de bloedsomloop, zoals flebitis.

Als u aan het begin van de zwangerschap bent (0 tot 3 maanden). Er zijn punten die het verlies van een kleine foetus in bepaalde gevallen kunnen bevorderen. Uit voorzorg vermijd ik dit liever in het begin van de zwangerschap.