Le shiatsu est une thérapie d’origine japonaise qui active le processus naturel de guérison

HET STOPPEN VAN EEN BLOEDNEUS

Een bloedneus (de medische term is epistaxis) kan goedaardig zijn, maar is vaak gênant. Het bloed dat vloeit wordt veroorzaakt door een scheurtje in het neusslijmvlies, dat rijk is aan kleine bloedvaatjes.

Het wordt vaak behandeld door ons te vragen in een rustige omgeving te gaan zitten, onze neus te snuiten om de bloedklonters die in de neusholten zijn achtergebleven te evacueren (vermijd het hoofd achterover te kantelen, omdat het bloed dan in de keel zou stromen). Watten of een hemostatisch lontje in het neusgat stoppen (terwijl het bloed stolt), deppen met een zakdoek, een vleugel van de neus tussen duim en wijsvinger samendrukken, wat allesbehalve sexy is en niet erg praktisch voor de ademhaling. Er zijn ook essentiële oliën die het bloeden snel kunnen stoppen.

Vermijd krabben of uw vingers in uw neus steken om als tampon te dienen. Er zijn enkele eenvoudige dingen die u kunt doen, dus aarzel niet om een gezondheidsdeskundige om advies te vragen.

épistaxis

Deze neusuitvloeiingen kunnen het gevolg zijn van een zware slag op de neus, waardoor een microtrauma kan ontstaan, maar niet alleen, er kan ook sprake zijn van een vreemd voorwerp (niezen of de neus snuiten kan soms helpen), het gebruik van geneesmiddelen, een radicale verandering van het klimaat, sinusitis, droge lucht, een allergie of een verandering van de luchtdruk... In de meeste gevallen is het goedaardig en zonder gevaar. Soms kan het het duidelijke gevolg zijn van een ernstiger ziekte of een symptoom van een veel belangrijker gezondheidsprobleem. Raadpleeg bij twijfel uw arts.

De techniek die ik u ga onthullen is bijzonder doeltreffend na een ontvangen slag, zij zal helpen de binnenwand van de neus te stollen zonder enig kunstgreepje. Deze methode wordt veel gebruikt door vechtsporters.

DU MAI 16

Dit punt uit de Chinese acupunctuur genaamd "Du Mai 16 of het paleis van de wind of in het Chinees Feng Fu" is het zestiende punt van het Governing Vessel (Moeder van de Yang meridianen), het maakt deel uit van de 8 "curieuze meridianen of wonderlijke vaten". In de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt gezegd dat dit punt de innerlijke wind blust, de geest voedt en kalmeert. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, zit het niet op de neus. Het bevindt zich waar het achterhoofdsbeen (de achterkant van de schedel, boven de nek) en de halswervelkolom samenkomen.

Du Mai 16

Leg gewoon uw duim op dit punt, kantel uw hoofd heel lichtjes naar achteren zodat u gedurende één minuut niet te veel en niet te weinig druk uitoefent op uw vinger. De manoeuvre lijkt misschien vreemd, maar het is gemakkelijker voor het hoofd om naar de duim te gaan dan omgekeerd. Uiteindelijk, gaat de druk onder het achterhoofd zonder dat je het beseft. Doe je hoofd recht en je kunt het zelf zien. Deze techniek kan alleen worden gedaan of, als je dat liever hebt, door een derde persoon. Als je jezelf anders wilt masseren, kun je een kleine tennisbal gebruiken, die je tussen een muur en de bovenkant van je nek steekt. Maak kleine cirkels, de sensaties zijn zeer aangenaam.

Als uw neus veel of herhaaldelijk bloedt, als u lijdt aan een bloedstollingsstoornis, een tumor, misselijkheid, braken, een trauma of een gebroken tussenschot, blijf dan kalm en raadpleeg zo snel mogelijk uw arts.