Le shiatsu est une thérapie d’origine japonaise qui active le processus naturel de guérison

HOOFDPIJN EN MIGRAINE

Hier zijn wat punten geleend van shiatsu en Chinese acupunctuur die je zullen helpen om je hoofdpijn te verlichten. Maar eerst en vooral moet je de oorsprong van je migraine kennen, want als je uitgedroogd bent, hoef je alleen maar een groot glas water te drinken, als het te sterk licht is, zet je een aangepaste bril op, als het te wijten is aan een hormonale disfunctie, zal een andere soort behandeling meer aangepast zijn...

Enkele shiatsu punten om bepaalde migraines te verlichten

GI 4 wordt ook wel "de bodem van de vallei of de harmoniserende stroom of het aspirinepunt" genoemd. Hij bevindt zich in wat men de "wolfsmond" noemt, tussen de basis van de duim en de wijsvinger. Doe het aan een kant en dan aan de andere. Dankzij dit punt zult u uw hoofdpijn vaak kunnen verlichten.

Het dikke darm 4 (GI4) punt is erg belangrijk voor hoofdpijn

F0 3 ook wel "supreme assault" genoemd, zal de geest tot rust brengen. Het bevindt zich voor het verbindingspunt tussen de grote teen en de tweede teen.

Het lever punt 3 (FO3) geeft energie af aan het bovenlichaam

Het hoofd bevat veel punten die zeer nuttig zijn bij hoofdpijn, zoals:

* VB 20 ook wel "windvijver" genoemd, gelegen onder de achterhoofdsknobbel, maar een meer lateraal aan VE 10.

* VB 21 appelé aussi « le puits de l’épaule » situé à mi-distance entre la colonne vertébrale et la pointe de l’épaule, légèrement au-dessus de l’omoplate.

Er zijn nog andere punten of technieken die kunnen worden toegevoegd, maar dat zijn er veel.

Waar komt de hoofdpijn vandaan?

Maar waar komen deze hoofdpijnen vandaan?

Er is sprake van zogenaamde primaire hoofdpijn, waarbij de hoofdpijn verschijnt zonder dat er een echt verband is met een gezondheidsprobleem (te veel lawaai, honger, jetlag, te fel licht of gewoon vermoeidheid...), maar met een verband met de omgeving. De bovengenoemde shiatsu punten zullen in deze gevallen zeer effectief zijn.

We hebben het ook over spanningshoofdpijn (die aan beide kanten van het hoofd optreedt), wanneer we het gevoel hebben dat er een balk midden op het voorhoofd zit of dat het steeds harder aankomt. Zij zouden verbonden zijn met de spieren van de nek en de pericraniale spieren. Het voordeel van het laatste is dat de pijn niet toeneemt als u actief bent, het is "slechts" invaliderend en onaangenaam.

Er is sprake van secundaire hoofdpijn, wanneer migraine optreedt na een gezondheidsprobleem (bijv. hersenvliesontsteking, hart- en vaatongeval, hoge bloeddruk, medicijnmisbruik, uitdroging, hyperthyreoïdie...). In dat geval zal een ander shiatsu-protocol worden toegepast, dat de meridiaan behandelt die verband houdt met het betrokken orgaan.

Migraine is een andere vorm van hoofdpijn, die zeer invaliderend kan zijn. Het begint vaak maar aan één kant, het voelt alsof de hartslag luid is in het hoofd en hoe meer je op het hart drukt, hoe luider en talrijker de slagen zullen zijn. Het beste wat je in dit geval kunt doen is in het donker gaan liggen en stil zijn. Ze kunnen chronisch zijn, zonder echt te weten waarom ze verschijnen.

In de regel zullen rust en kalmte helpen om de pijn te verlichten.

In dit geval, vergeet niet met uw arts te praten.