Le shiatsu est une thérapie d’origine japonaise qui active le processus naturel de guérison

Reiki Usui - Energiezorg - Harmonisatie

Brussels Halle Buizingen

Usui Reiki gaat over het overbrengen van energie door middel van handoplegging, het kanaliseren van de energie en het op gang brengen van het proces van zelfgenezing.

Reiki is een helende energie die je intuïtie vergroot, je vitaliteit stimuleert, innerlijke rust brengt, en persoonlijke ontwikkeling mogelijk maakt.

De oorsprong van Reiki gaat terug tot de oudheid, maar het werd herontdekt in het begin van de 20e eeuw door een Japanner, Mikao Usui.

Reiki is een Japans woord dat Universele Energie betekent. Japanse Ki is synoniem met de Chi van de Chinese acupunctuur. Rei = universeel, Ki = energie.

Ieder van ons bezit Ki, de vitale energie waarmee we geboren worden. De Reiki-methode verschilt van andere geneeswijzen doordat er inwijding voor nodig is. Iedereen die in Reiki is ingewijd, heeft een zeer oude techniek ervaren, bedoeld voor een hoger trillingsniveau.

De energie van Reiki, wanneer die door de master wordt gekanaliseerd, wordt niet door de master gegeven, maar door de patiënt geabsorbeerd (deze laatste dient slechts als antenne tussen de universele energie (of zoals sommigen graag zeggen: kosmische energie) en de patiënt.

Op geen enkel moment beschadigt of verandert de reiki master de vitale energie van de patiënt.

Deze holistische benadering lost energieblokkades op en brengt energie weer in balans.

Tijdens een zelfbehandeling verhoog je je trillingsfrequentie en breng je ontspanning en sereniteit naar de mensen om je heen.

symbole reiki

De Reiki sessie

Je hebt maar één ding te doen het komende uur: Dat is niets doen en vooral genieten van het huidige moment.

De meest geschikte outfit voor een grote Reiki sessie: Ideaal voor vrouwen en mannen, een casual outfit. Ik vraag u alleen uw riem af te doen en te kijken.

Gedurende deze tijd zal ik verschillende delen van je lichaam energetiseren of revitaliseren of gewoon de energieën in je lichaam weer in balans brengen.

Reiki interfereert niet met medische behandeling, noch vervangt het die, Reiki is een ideale aanvulling.

Een Reiki sessie duurt ongeveer 1,5 uur of 2 uur, afhankelijk van wat je op dat moment nodig hebt. Ik reken maar 100 € per sessie van 90 minuten. De eerste keer zal ik je een paar vragen stellen (zoals waarom je bent gekomen, wat je van reiki verwacht, of je bepaalde pijnen hebt). In een zen en rustgevende ruimte, ligt u comfortabel op de massagetafel.

symbole chkras

Je zult veel warmte uit mijn handen voelen komen, het is een zachte en aangename warmte, je zult je goed voelen, alsof je beschermd bent, alsof je niets kan overkomen, het zal zijn als een pauze in de tijd waarin niets je kan deren.

Voor het eerste deel, nodig ik je uit om op je rug te gaan liggen

We beginnen in het algemeen met je hoofd, zodat je je kunt losmaken. Dan gaan we naar beneden, naar de buik, waar het emotionele centrum zich bevindt (woede, frustratie, angst, gebrek aan loslaten...).

Het tweede deel, ik nodig je uit om je zachtjes om te draaien

* De achterste dijen (hamstrings), de kuiten

* De nek, ik begin op de achterste basis van de schedel, omdat alle mensen die de neiging hebben veel te denken veel spanningen op deze plaats zullen opslaan. Om door te gaan langs de cervicalen. En de top van de monnikskapspier.

* De schouders en de hele rug. Ik spendeer veel tijd alleen op de rug (ongeveer 30 minuten). Op sommige delen van de rug zal ik meer aandringen dan op andere, het zal afhangen van uw conditie. Als je erg gespannen bent, ga ik ++ naar de bovenrug waar de monnikskapspier zit. Als je vaak slecht zit en je onderrug is pijnlijk (lumbaal gebied), dan zal ik in dit gebied blijven hangen...

Dan komt het zachte ontwaken.

symbole reiki

Het is de meest complete stilte, die het loslaten zal bevorderen, het loslaten van spanningen, het deblokkeren van bepaalde musculaire of psychologische knopen of zelfs bepaalde energetische blokkades, om dieper in je innerlijk bewustzijn te gaan.

Tijdens het uur dat ik bij je zal zijn, zal ik mijn handen op verschillende delen van je lichaam leggen, soms op je blote huid of op je kleren. Door mijn handen in contact te brengen met uw lichaam ontspant u zich en kunt u in contact komen met uzelf. Je zult veel warmte uit mijn handen voelen komen, het is een zachte en aangename warmte, je zult je goed voelen, alsof je beschermd bent, alsof je niets kan overkomen, het zal zijn als een pauze in de tijd waarin niets je kan raken.

Dan nemen we een paar minuten de tijd om deze ervaring (nieuw of gebruikelijk) te delen. De noodzaak om snel terug te komen voor een reiki sessie zal afhangen van uw persoonlijke gevoel.

Na de eerste sessie kunt u zich moe voelen of rillingen krijgen. Maak je daar geen zorgen over, het betekent dat je lichaam reageert, we spreken van "zelfgenezing". De reiki-energie die door handoplegging wordt doorgegeven, maakt het mogelijk de energieën te hormoniseren en in evenwicht te brengen. Energiebehandelingen helpen om lichaam en geest weer met elkaar te verbinden en om innerlijke rust te ervaren.

Mikao Usui

Mikao Usui werd op 15 augustus 1865 op het eiland Gifu geboren. Op jonge leeftijd werd hij naar een klooster gestuurd om een goede opleiding te krijgen en werd hem ook een oude discipline bijgebracht: QI-Gong. Tijdens zijn studie maakte hij van elke vakantie gebruik om te gaan mediteren op de berg Kurama, wat hem bijzonder beviel.

Eenmaal getrouwd en vader van twee kinderen, besloot hij naar de hoofdstad van die tijd, Kyoto, te vertrekken, omdat hij daar zijn spirituele onderzoek kon voortzetten. Mikao Usui zal allerlei banen doen, van zakenman tot journalist, raadsman, boeddhistisch arts... Maar het enige wat hem interesseert is spiritualiteit. Een deel van zijn werk zal hem in staat stellen goed te leven, maar helaas zal hij het allemaal aan zijn onderzoek uitgeven. Hij had gemakkelijk contact met alle mannen van godsdienst of met een geestelijke roeping, en hij sloot vriendschap met velen van hen.

Mikao Usui liep cholera op tijdens de epidemie in Kyoto in 1890. Hij zou de dood zien, maar hij zou overleven, en hij zou deze ervaring absoluut willen delen met de mensen om hem heen. Hij leefde alsof hij was aangeraakt door de Voorzienigheid.

Gedurende zijn hele leven bleef Mikao Usui veel tijd en geld besteden aan het verrijken van zijn persoonlijke en spirituele kennis. In 1921 besloot hij tot een 21-daagse geestelijke ascese op Mount Karuma. In april 1922 besloot hij een organisatie op te richten rond een natuurlijke geneeswijze: reiki.

Mikao Usui

Reiki symbolen

De symbolen die in Reiki worden gebruikt zijn niet magisch, ze worden gebruikt als een egregore. Er zijn er veel, maar hier zal ik het alleen hebben over de 6 belangrijkste:

* Hon sha zeh sho nen" die door het werk door ruimte en tijd wordt gebruikt.

* Choku rei' wordt gebruikt om de stroom van vitale energie te versterken.

* Sei he ki' is als een sleutel die blokkades opheft.

* "Shi ka sei ki" zal helpen met alles wat met liefde te maken heeft.

* Dai koo myo' is het meestersymbool, wat letterlijk 'de 1e' betekent.

* Antahkarana" schijnt van Tibetaanse oorsprong te zijn en wordt gebruikt om de concentratie te bevorderen.

symboles reiki

Te weten

Zowel kinderen als ouderen (er is geen leeftijdsgrens) zijn in staat om de universele energie te gebruiken om zichzelf en hun medemens te genezen, en dit is de schoonheid van Reiki, in zijn eenvoud en schoonheid. Het is een onderricht dat begint bij de inwijding en ons nooit zal verlaten.

Meer specifiek, in termen van natuurlijke genezing, werken de processen die bij Reiki betrokken zijn op alle niveaus van het individu in, zonder beperkt te zijn tot het fysieke aspect. Er wordt namelijk een harmonisatie van alle vroegere en huidige onevenwichtigheden op gang gebracht en vaak komen kwalen terug waaraan niet meer werd gedacht of emotionele moeilijkheden waarvan men dacht dat ze opgelost waren.

Het is een echte ontgiftingsactie, zoals die gepaard gaat met een periode van vasten. Alle fysieke gifstoffen beginnen weer te circuleren en worden dan definitief verdreven. In feite zal in bijna alle gevallen, na de eerste paar sessies, een toename van de met de ziekte gepaard gaande symptomen worden opgemerkt. In feite worden, door de chakra's te openen, de patronen die erin vervat zijn gereactiveerd en naar het bewustzijn gebracht. Op die manier kunnen ze worden getransformeerd in patronen die in harmonie zijn met de bron, wat het herstel van de gezondheid verklaart.

symbole reiki