Le shiatsu est une thérapie d’origine japonaise qui active le processus naturel de guérison

Lumbale pijn, rugpijn en Lumbago

Brussel Hal Buizingen

Rugpijn kan je soms beperken in je beroepsleven. Deze lumbale pijnen kunnen van fysieke of psychologische oorsprong zijn, omdat men er alles mee stopt, bovendien, is er niet gezegd dat men zijn rug heeft?

De druk mag niet te licht of te sterk zijn, het doel is niet dat je erger bent na. Ik geef je hier punten of gebieden om te masseren, waardoor je enkele van deze spanningen kunt ontspannen. De druk zal voornamelijk worden uitgeoefend op de meridiaan van de blaas. We gaan van de 7e halswervel (C7) naar beneden naar het heiligbeen, dan gaan we terug, we zullen druk uitoefenen op de paravertebrale spieren die zich vlak naast de wervelkolom bevinden. We gaan weer terug om weer naar beneden te gaan, maar daar zullen we 1,5 vinger van de wervelkolom zijn. Om nog een laatste keer omhoog te gaan, maar daar gaan we naar 3 vingers van de ruggengraat.

Om de 7e cervix te herkennen is het vrij eenvoudig, leg je je vingers aan de basis van de nek. Vraag de persoon om zijn hoofd te draaien. Je voelt dan een bewegende wervel (C7) en een bodem die niet beweegt is D1 of T1 (dorsale wervel 1 of thoracale 1).

In het geval van Lumbago denken over het uitrekken van de psoas.

Haast je niet, neem je tijd.

Mal au dos

Sommige punten om de pijn te kalmeren

Dan, tot aan de knieholte achter de knie, in het midden van deze plooi is een zeer belangrijk punt voor lage rugpijn of spit. VE 40, ook wel "handel in het medium" genoemd, oefent druk uit. Maar let op, het is een heel erg gevoelig gebied, als je te hard drukt, kan het pijnlijk zijn en is het niet nodig om pijn te zoeken om effectief te zijn.

Om vervolgens VE 60 af te sluiten, ook wel "Mon Kun Lun" genoemd, bevindt het zich op het uitwendige deel van de enkel halverwege tussen de malleolus en de achillespees.

Beetje anatomie

Onze rug is samengesteld uit 33 of 34 wervels volgens de mensen.

7 cervicale wervels (C1 tot C7) vormen de cervicale wervelkolom.

12 thoracale of dorsale wervels (D1 tot D12 of T1 tot T12).

5 lendewervels (L1 tot L5) vormen de lumbale wervelkolom of vaker de onderrug.

5 heilige wervels (S1 tot S5), op volwassen leeftijd zijn ze gelast en vormen ze het heiligbeen.

4 of 5 coccygeale wervels die aan elkaar gelast vormen van het stuitbeen.

Het herkennen van de 7e cervix is vrij eenvoudig, plaats je vingers aan de basis van de nek. Vraag de persoon om zijn hoofd te draaien. Je voelt dan een bewegende wervel (C7) en een bodem die niet beweegt is D1 of T1 (dorsaal 1 of thoracaal 1).

colonne vertébrale

Trapezespier bedekt onze schouders, nek en bovenrug. Het vormt een diamant. Veel spanningen zitten in deze spier, daarom is het belangrijk om regelmatig te masseren.

De paravertebrale spieren zijn een reeks spieren die de wervelkolom ondersteunen en het toestaan van complexe bewegingen zoals rotaties. Ze verblijven in of bij de rugmarge van de wervels. Als je niet over hen waakt, zal na verloop van tijd een contractuur verdwijnen, wat pijnlijk zal zijn om pijnlijk te zien.

De psoas (het maakt deel uit van de bekkenspieren) is bevestigd aan de wervels D12, L1, L2, L3, L4, L5 om te eindigen op de interne trochanter (bot prominentie op het bovenste deel van het dijbeen). Vanwege de locatie is het een belangrijke spier voor de hele onderrug, want als u er niet voor zorgt, kan dit de oorzaak zijn van ernstige lage rugpijn.

Onze rug is belangrijk, we hebben er maar één voor ons hele leven, we moeten ervoor zorgen.